XVIII TROBADA DE CORALS D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

La CORAL i l’ORQUESTRA de l’institut participaran en la XVIII Trobada de Corals d’Educació Secundària que tindrà lloc el 25 d’abril de 2012 a Girona.

La Trobada de Corals d’Educació Secundària, que es fa cada curs a una ciutat diferent de Catalunya, té com a objectiu primordial promoure el cant coral i el conjunt instrumental en els centres de secundària.

El Cant Coral és un excel·lent mitjà d’expressió musical col·lectiva. Esdevé base fonamental per a la pràctica musical als centres educatius i té un paper molt important en la formació personal i social dels joves.

Cantar i tocar són activitats que sovint ajuden a què un grup es motivi i cohesioni. I sovint a partir d’aquest estímul i cohesió s’aconsegueix que l’alumnat continuï tenint i mantenint una relació amb la música que els beneficiarà més enllà de l’activitat en ella mateixa. De les trobades en sorgeixen grups corals i musicals estables.

Culminar el treball coral amb una jornada amb companys desconeguts d’arreu del país, gaudint d’una jornada musical d’esbarjo i d’amistat, és un estímul necessari per incentivar el treball seriós, respectuós i ben fet.

A la Trobada, cada coral participa amb dues peces individuals que encara hem de triar.

El cant col·lectiu consta 5 peces per a cor i que estan acompanyades per les orquestres dels Instituts que hi participen. Aquest concert de cloenda de totes les corals serà al Pavelló Fontajau, de Girona.

Share