Xerrada sobre “o Meninos da Rua“

Meninos

Des de la matèria d’Educació per a la ciutadania i organitzada per la coordinació pedagògica del centre, el proper dia 6 de febrer vam organitzar una xerrada sobre “ Meninos da Rua” impartida per uns fotoperiodistes  de  l’organització fotoperiodistes Kevlar.

Aquesta xerrada s’emmarca en el currículum de la matèria Educació per a la ciutadania que s’imparteix a l’alumnat de 3r d’ESO  i concretament a l’apartat de drets humans.  L’objectiu era que el nostre alumnat prengués consciència de la vulneració dels drets humans que pateixen milions de persones, i especialment, els infants.

Aquests periodistes ens van explicar amb un audiovisual la seva experiència en Brasil on van estar vivint i compartint experiències en una favela de Rio de Janeiro.

En persona , van comprovar  les condicions de vida d’aquestes barraques verticals, especialment de les milers de criatures menors d’edat, sotmeses als abusos, la pobresa i la violència. La majoria d’elles no gaudeixen d’educació i molt aviat s’han de buscar la vida als carrers d’aquesta gran ciutat, on viuen i treballen sotmesos a la violència policial, inhalació de drogues, prostitució i en definitiva, al rebuig social.

Finalment, ens van donar algun signe d’esperança, mostrant-nos l’existència d’organitzacions no governamentals que treballen a favor d’aquests nens i nenes.

Si desitgeu saber més sobre el tema, us adjunto dos pàgines webs sobre el tema:

www.fotoperiodistes.orgwww.reporteracademy.org

Meninos

Share