Treball de germinació a 1r d’ESO

germinació
METODOLOGIA
He agafat 5 vasos de plàstic transparent, 10 mongetes ( 2 per cada got) i cotó fluix.
En el 1r got he posat cotó humit i les mongetes. L’he tingut al menjador de casa meva durant aquests 10 dies i l’humitejava gairebé cada dia.
He fet el mateix en el 2n got però l’he guardat en un calaix fosc. El 3r got l’he guardat a la nevera, i no l’he hagut d’humitejar en els 10 dies perquè s’ha conservat humit. El 4t pot contenia les 2 mongetes i el cotó sec. El 5é pot en lloc d’aigua he afegit oli de cuina i cotó.
Per no confondre’m he posat una etiqueta a cada vas de plàstic. Com que els gots no pesaven gens i se’m tombaven he decidit posar al fons de tots unes pedres rodones que tenia per casa i així he aconseguit que els gots no es tomessin a tombar i que si em passava d’excés d’aigua no passaria res perquè l’aigua quedaria en el fons amb les pedres.
Com que vam marxar tres dies de Barcelona, vaig haver d’agafar una caixa de cartró i transportar els 5 gots i buscar unes condicions similars a les que tenia a Barcelona.
Pau castells

DADES
Tub 1 Tub 2 Tub 3 Tub 4
control obscuritat sec fred
Dia 1 Dia de preparació de l’experiment
Dia 2 En algunes de les llavors ha començat a sortir la radícula. Ha sortit la radícula en totes i en una excepcionalment llarga. No presenta canvis. No presenta canvis.
Dia 3 Ha crescut mes la radícula i ja es veu la plúmula. Ha crescut molt la radícula i la plúmula te una alçada considerable. No presenta canvis No presenta canvis
Dia 4 Ha crescut la plúmula fins a semblar una planteta petita. Ha crescut una tija molt gran d’uns 2,5 cm, les fulles encara son marronoses. No presenta canvis No presenta canvis
Dia 5 Ha sortit la plúmula i ha estès algunes petites fulles. Ha crescut una tija de 5,0 cm però, les petites fulles son marrons. No presenta canvis No presenta canvis
Dia 6 A poc a poc les fulles es van desplegant i tornant-se més verdes. Les tiges creixen sense parar, les fulles encara son marrons No presenta canvis No presenta canvis
Dia 7 S’estan desplegant les fulles verdes. Les tiges segueixen creixent, fulles encara marrons. No presenta canvis No presenta canvis
Dia 8 Ha sortit una planta completa amb arrels tija i fulles. Ha sorgit una planta amb arrels, tija i fulles, però les fulles son marrons. No presenta canvis. Les llavors no han canviat. No presenta canvis. Les llavors no han canviat.

Gerard López

CONCLUSIÓ
Les llavors si no tenen la capacitat d’obtenir aigua no creixen, ho he pogut comprovar en els diferents casos estudiats. Quan he posat la llavor amb cotó fluix humit sense tapar-lo, o també quan l’he tapat amb un rotllo de paper, o bé quan l’he posat dins de la nevera.
En els tres casos les llavors tenien l’opció d’aconseguir aigua, fins i tot ho vaig provar amb llet, i en l’últim cop que vaig mirar va ser quan crec que començava a créixer.
En canvi el que vaig posar amb el cotó fluix sec, no ha crescut res.
Júlia Mayayo

En conclusió la germinació ha estat molt positiva respecte els tipus de germinació control i de obscuritat, en la del fred ha estat més o menys bona i en la de sec negativa.
Control: a tardat 9 dies en germinar del tot (surten les fulles). Ha sortit bé ja que tenia la suficient llum i calor per poder germinar en un temps normal. Al tercer dia van començar a sortir les arrels i a partir d’això van continuar sortint les arrels van créixer i van sortir les fulles.
Obscuritat: a tardat 9 dies en germinar (surten les fulles), el mateix temps que en el control. Va sortir bé ja que aquesta tenia encara millor llum i calor (més equilibri entre llum i calor). Per això el segon dia va començar a sortir les primeres arrels, i a partir d’aquí van créixer i desenvolupar-se més i van sortir abans les fulles i aquestes es van desenvolupar més que en el control.
Fred: esta a sigut més o menys bona per que el menys han sortit les arrels, però no han crescut ni han sortit fulles. A més a més a tardat molt en sortir les primeres arrels exactament 6 dies.
Sec: no ha estat positiva, tot el contrari a sigut negativa ja que en 9 dies inclòs més no ha sortit res. Però en part era normal ja que sense aigua es impossible que surti res, ja que es com no regar-les.
Fernando Alvaro>

Share

Tags: