TINGUEM CURA DEL PLANETA

VII CONFERÈNCIA CATALANA DEL PROJECTE INTERNACIONAL TINGUEM CURA DEL PLANETA

El dijous dia 9 de maig la comissió ambiental del Fort Pius ha participat a la VII Conferència Catalana TINGUEM CURA DEL PLANETA a la Casa del Mar de Barcelona per compartir amb altres 23 centres de la Xarxa d’Escoles Sostenibles de Catalunya les problemàtiques ambientals de cada entorn i les accions que cada centre està duent a terme per aconseguir un canvi.

Durant la jornada, els joves participants s’han pogut conèixer posant en comú els seus projectes a la Fira d’Experiències, així com en les diferents dinàmiques o en els tallers de comunicació que han realitzat per trobar estratègies en la difícil  tasca de sensibilitzar i implicar el màxim nombre de persones en la cura del planeta.

La Nieves Sanz de 3r d’ESO, membre de la delegació catalana a la IV Confint Estatal 2018, ha format part de l’equip de reporters de la conferència catalana d’enguany. Un grup de joves amb molta empenta que estem segurs que en sentirem a parlar!       

 Aquest curs, els alumnes de Tecnologia de 4rt d’ESO del Fort Pius han calculat la petjada de carboni anual del centre analitzant factures de gas, aigua i llum, quantificant residus i fent enquestes sobre mobilitat. Des de la comissió ambiental s’han proposat noves accions per reduir l’impacte de les nostres activitats en el medi ambient, com per exemple la nova figura del delegat o delegada ambiental que ja s’ha implantat a totes les tutories de l’ESO. El projecte ha rebut molts visitants interessats! 

Assistir a la #VIIConfintcatalana ha estat tota una experiència motivadora i transformadora per als membres de la comissió ambiental que es reuneixen cada dilluns a l’hora del pati, faci fred o calor, i que treballen per implicar-hi cada vegada més persones. Perquè si no som nosaltres, qui? I si no és ara, quan?

Si vols saber-ne més, visita l’exposició sobre el càlcul de la petjada de carboni i  l’eficiència energètica del nostre Institut a la primera planta, just davant dels tallers de Tecnologia.

REDUÏM LA PETJADA DE CARBONI (1)

tcp2

tcp3

Share

Tags: