SETMANA DE LA CIÈNCIA AL FORT PIUS

Del 14 al 23 de novembre se celebrarà a Catalunya la 19a Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al teu abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són la cristal·lografia i la biotecnologia amb motiu de la celebració, aquest 2014, de l’Any Internacional de la Cristal·lografia i l’Any de la Biotecnologia.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Les activitats que el nostre INSTITUT farà en aquest marc de la Setmana de la Ciència seran les següents:

TARDA DE CIÈNCIA: Es tracta de tallers adreçats a l’alumnat de 1r d’ESO realitzats als laboratoris i tallers de l’institut.

SORTIDA AL DELTA DEL LLOBREGAT amb els alumnes de 1r d’ESO per estudiar els ecosistemes litorals.

SORTIDA DE L’ALUMNAT DE 1r DE BATXILLERAT al Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA). Cada classe tindrà l’oportunitat de veure 2 instal·lacions/laboratori, de temàtiques marines diferents, fer una mica de taller pràctic, conèixer els objectius de la recerca que es porta a terme en aquest àmbit i diversos aspectes de la professió dels científics, i veure de prop la instrumentació de la que es disposa. Aquest és el programa dels dies 18 i 19 de novembre.

CONFERÈNCIA per a l’alumnat de 4t d’ESO a càrrec de Ferran Sayol, graduat en Biologia per la UB i Màster en Ecologia Terrestre a la UAB, amb el títol L’EUREKA DE LES BÈSTIES: INNOVACIÓ I CULTURA ANIMAL. Aquest activitat es fa al nostre institut i està oberta a altres centres de secundària de la ciutat.

TERTÚLIA DE JOVES CIENTÍFICS sobre l’estat de la Recerca a Catalunya, la seva qualitat, la manera de treballar, les oportunitats per als joves científics…

BIO-TRIVIAL: Joc de preguntes elaborat per alumnes de 3r.

TALLER en 3D: fem les nostres pròpies ulleres en 3D per visualitzar imatges.

LES CÈL·LULES S’ESCAMPEN PER L’INSTITUT: Exposició de maquetes al hall del centre.

TALLER DE COETS D’AIGUA per a l’alumnat de 2n d’ESO.

PROJECCIÓ DEL VIDEOAIRE, L’ELIXIR DE LA VIDA” a càrrec del Dr. J. Wothers de la Universitat de Cambridge i comentada pel Dr Gregori Valencia de l’IQAC-CSIC per a l’alumnat de 3r d’ESO.

Share