PREMIS POINCARÉ 2020

La facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC convoca cada any els Premis Poincaré per guardonar els millors Treballs de Recerca d’alumnes de 2n de batxillerat sobre un tema relacionat amb aquestes àrees de coneixement. Els objectius són: d’una banda, fomentar l’interès dels estudiants de secundària per les matemàtiques i l’estadística i, de l’altra, incentivar la tasca educativa en aquestes àrees de coneixement que es porta a terme en els centres de secundària.
L’edició d’enguany va comptar amb la participació de 74 estudiants tutoritzats per 65 professors.  A la celebració de l’entrega dels premis Poincaré 2020 del dia 29 de juny es va destacar l’alt nivell de tots els treballs presentats. Es van atorgar 3 premis i 7 mencions, tots ells amb una gratificació econòmica.
És un motiu d’orgull i una satisfacció anunciar que l’estudiant del nostre institut Júlia Sabiote Cartes, tutoritzada per Arantxa Seix, va rebre una menció pel seu treball de recerca: Moviment aparent dels planetes. En el seu treball investiga la modelització del moviment retrògrad de Saturn aprenent i processant les seves pròpies observacions astronòmiques, a partir de l’estudi de la feina dels grans astrònoms de la història des de l’antiguitat fins a la revolució científica del s.XVI.
https://fme.upc.edu/ca/premi-poincare/Premi-poincare-2020/convocatoria-premi-poincare-2020

Share

Tags: ,