1r Premi Fundació Gaspar Espuña

El passat dia 14 d’octubre se celebrà l’Acte Inaugural del Curs Acadèmic 2010-2011 del CETT,   en el marc del qual es lliuraren els Premis de la Fundació Gaspar Espuña -CETT.

L’acte inaugural fou presidit pel Dr. Gaspar Rosselló, per delegació del Rector magnífic de la UB, el Sr. Joan Carles Vilalta, Director general de Turisme, el Sr. Miquel Alsius, President del Grup CETT, el Sr. Ricard Coma, Gerent de la Fundació Barcelona Formació Professional del Departament d’Educació i el Sr. José Antonio Pérez-Aranda i la Sra. Nan Ferreres, directors de l’EUHTCETT-UB i de l’EHT CETT respectivament.

Després de la benvinguda als alumnes d’aquest nou curs acadèmic de la Sra. Nan Ferreres i del Sr. José Antonio Pérez-Aranda, el Sr. Ricard Coma pronuncià unes paraules  agraint el CETT la iniciativa d’haver plantejat fa més de 40 anys un centre amb els diferents nivells de Cicles formatius de Formació professional, tot apropant la pràctica docent a la laboral. Informà de la propera edició de l’Anuari de la Formació Professional, informant que el curs 2010/2011   ha tingut una major demanda  en FP,que els nivells d’inserció laboral són òptims i que els índexs d’eventualitat són menors. Acabà aconsellant els alumnes especialitzar-se en la formació escollida, practicar les competències  idiomàtiques i acumular experiències internacionals per tal de configurar un currículum competitiu durant els seus estudis que els permetin una millor inserció laboral. Tot seguit,   va fer la lliçó inaugural el Sr. Joan Carles Vilalta, Director general de Turisme sobre “La normativa turística a Catalunya com a factor de competitivitat”, tema amplament desenvolupat en record al Dr. Ramon Arcarons, que va ser professor de dret del turisme durant més de 30 anys al CETT.

El Director de la Fundació, Sr. Manel Bassols anuncià a continuació el lliurament dels Premis de la Fundació que fomenten el desenvolupament de la investigació, el coneixement del turisme  i de l’hoteleria i la formació dels estudiants:

–         VI Premis als millors Projectes de final de Carrera de Grau en turisme de l’EUHT CETT-UB

–         IV Premis de treballs de recerca en turisme i hoteleria de Batxillerat.

A partir d’enguany el premi al millor Projecte de final de carrera de Grau en turisme de l’EUHT CETT-UB portarà el nom de Premi Ramon Arcarons en record doncs al qui fou coordinador dels Projectes de Final de Carrera  de Grau del CETT. Val a dir que el 2009/2010 fou un any excepcional amb 16 projectes amb menció d’excel.lència.

En aquesta convocatòria, el proppassat 7 d’octubre, el Jurat acordà, per unanimitat, concedir un  premi  ex-aequo i una menció especial donada l’alta qualitat i contingut dels projectes presentats a concurs. Per tant el premi exaequo fou per:

na Mireia Camps Calvet i na Mònica Lago Rodríguez, autores de  “LA CIUTAT DE REPÒS I VACANCES: UN PROJECTE RELEGAT A L’OBLIT”, projecte que rescata i analitza en què consistia el  primer model  de turisme social a Espanya, promogut pel Grup d’Arquitectes GATCPAC els anys 30.  El tutor fou el  Sr. Xavier Puertas qui per delegació de les autores rebé el Premi de mans de la Sra. Glòria Roig i del seu fill Oriol Arcarons.

i

na  Marta Pitarch Robles, autora; EL NECROTURISME A CATALUNYA. PROPOSTA D’ITINERARIS TURISTICOCULTURALS PER CEMENTIRIS CATALANSque analitza  els pocs  cementiris catalans que comencen a tenir una afluència de turistes i els que  podrien visitar-se, presentant així una nova proposta de recursos turístics tal com rutes  i itineraris vinculats als cementiris de Catalunya. Tutor: Sr. Xavier Mingorance. Na Marta rebé el premi de mans del President de la Fundació, Sr. Gaspar Espuña;

i la menció especial per na Mar Belzunces Rodríguez, autora de REVENUE MANAGEMENT: APLICACIÓ  A RESTAURACIO I A ESPAIS FUNCIONALS”, la tutora del qual fou la Sra.Glòria Sanmartín. Consitsteix en un treball   tant teòric com empíric amb un  ample treball d’anàlisi en l’ aplicació d’aquesta nova tècnica.

En la IV Edició dels premis als millors treballs de recerca en turisme de batxitllerat, foren finalistes 7 treballs:

“TRADICIONS DE ROMANIA I DE CATALUNYA: EL NADAL I LA PASQUA”, per Stefania Alexandra Frisan de l’IES Hug Roger III de Sort.

“PETJADES D’UNA GUERRA 1936-1939: JUAN ISIDRO BORRÁS, UN ADOLESCENT A LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA” presentat per en Guillem Tena Vidal, alumne de l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona.

“EL TURISME A LA RIBERA NORD: REALITAT O FICCIÓ?” realitzat per na Cristina Palliso Clua de l’IES de Flix.

“CREACIÓ D’UNA EMPRESA: CASA RURAL DE CAL BENARDO” presentat per la Núria Rovira i Vidal, alumna de l’Institut Antoni Ballester de Montroig del Camp.

“ESTUDI I RESTAURACIÓ DE CAL MERCADER” realitzat per en Gabor Bouman Casas del Col.legi de Maristes de Girona.

“LES MASIES DE SANT GREGORI I EL TURISME RURAL fet per la  Mireia Reixach Ribas alumna, també, del  Col.legi de Maristes de Girona.

“DEL GARUM A LA PICADA, LA PERVIVÈNCIA DE LA CUINA ROMANA EN LA CUINA CATALANA TRADICIONAL” de la Sabina Batlle Baró de l’Institut Fort Pius de Barcelona.

Dels quals el Jurat reunit el proppassat 29 de juny va acordar mereixedor  del:

–       Primer Premi al treball de recerca en turisme:

“DEL GARUM A LA PICADA, LA PERVIVÈNCIA DE LA CUINA ROMANA EN  LA CUINA CATALANA TRADICIONAL” de la Sabina Batlle Baró de l’Institut  Fort Pius de Barcelona. Treball de recerca sobre l’origen romà de la cuina catalana  tradicional.

–       Segon Premi al treball:

“PETJADES D’UNA GUERRA 1936-1939: JUAN ISIDRO BORRÁS, UN ADOLESCENT A LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA” presentat per en Guillem Tena Vidal, alumne de l’IES Manuel Sales i Ferré d’Ulldecona. Treball que recupera  la memòria històrica a partir del testimoniatge de persones que van viure la Guerra Civil.

–       Tercer Premi  a:

“EL TURISME A LA RIBERA NORD: REALITAT O FICCIÓ?” realitzat per na Cristina Palliso Clua de l’IES de Flix. És un treball que defensa els atractius i el  potencial turístic que podria tenir la Ribera Nord de l’Ebre amb una voluntat de presentar una nova opció de desenvolupament del territori.

Cada premi  reconeix  tant   l’autor  com el suport del professor-tutor i del centre de formació de Batxillerat i compta amb el patrocini   de la Generalitat de Catalunya, la  Fundació Caixa Laietana i d’Àgora Bcn, així com el suport  de la UB, del Departament d’Educació de la Generalitat i de  l’Agència Catalana de Joventut.

Després del lliurament dels Premis de la Fundació, el Srs. Miquel Alsius adreçà unes paraules als estudiants del CETT, animant-los a treure profit dels seus estudis,  a ser responsables, competitius, innovadors i ètics.

Finalment, clogué l’acte el Dr. Gaspar Rosselló, per delegació del Rector Magnífic de la UB,  felicitant l’ Escola Universitària per la seva àrdua tasca  amb la UB en el procés d’obertura dels Estudis de turisme a l’Espai europeu i fent, doncs,  de l’EUHT CETT-UB el primer centre d’Espanya amb els primers titulats en Grau en Turisme.  Tot seguit, felicità els guanyadors dels diferents premis, desitjà un bon curs acadèmic als presents i declarà obert el nou curs acadèmic del CETT.

Share

Tags: