MÚSIC DEL MES: ANNA ROIG

El passat 23 de febrer del 2011, a la tercera hora del matí, abans de pati, a l’hora de música ens va visitar l’Anna Roig, cantautora, convidada pel projecte Músic del mes.

Primer, va començar per explicar-nos com s’havia posat  ella en aquest món. L’Anna estudiava a la universitat, magisteri musical, quan una amiga seva li va dir que si sabies francès podies anar a França amb un Erasmus. Ella sap francès perquè la seva mare és francesa i per tant, se’n va anar a França, allà es va puntar a classes de música. Les classes tractaven de representar teatralment una cançó, de saber compondre-la i de saber acompanyar-la.

A continuació ens va posar dos vídeos; el primer anava d’un cantant francès, Jacques Brel,  que cantava una cançó molt trista i la seva cara ho reflectia. El segon vídeo anava sobre una cantant que cantava una cançó sobre un tema divertit, i la seva expressió facial i corporal ho reflectien.

L’última frase de la cançó que ens va posar sobre Jacques Brel és l’ombre de ton chien, que curiosament, és el nom del grup: Anna Roig i l’Ombre de ton chien.

Després ens va explicar quins mètodes tenia per a compondre cançons:

  1. Coses que li preocupen
  2. Coses gracioses
  3. Coses que li passen pel cap

Ens va cantar una cançó de cada mètode: la primera anava sobre una princesa i un mariner, la segona sobre la “Trini Sanchez Mata” i la tercera, vam veure un videoclip, es titulava “Je t’aime”.

Cap al final de la classe ens va posar un altre videoclip “Corro sota la pluja”, i després ens va ensenyar el seu truc: sempre porta a sobre una llibreta i un boli, per si se li acudeix alguna idea. Ens va ensenyar la llibreta i ens va llegir com va evolucionar la cançó “Corro sota la pluja” des de el principi fins la cançó que coneixem.

(Escrit per Paula Sánchez Malagelada, 2n ESO B)

Més informació i fotos de la sessió aquí

Share

Tags: