LES VEUS DELS BARRIS

ELS GRAFITIS DELS BARRIS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

Els estudiants de Sociologia de 1r de Batxillerat de l’Institut Fort Pius estem treballant diverses temàtiques sociològiques, partint de la coneguda frase de l‘activista feminista Kate Millet: “Allò personal és polític”.

Aquest lema ens obre un ventall enorme de possibilitats a l’hora d’analitzar la nostra societat i conèixer quines són les seves estructures de poder, perquè evidencia el fet que tot allò que és personal, privat (i que passa dins de les cases), és alhora públic i polític, i per tant és un problema que ens afecta a tots i totes.

Això ens permet desocultar tots aquells conflictes socials “íntims”, portar tots els problemes privats a la llum i poder discutir-los públicament i en profunditat. Perquè és evident que per canviar i solucionar aquests conflictes, primer s’han d’haver fet patents i s’han de discutir públicament i en societat.

Per això, a partir d’aquest lema hem anat pels barris de Barcelona buscant les veus de les persones que hi viuen. Aquestes veus estan en els grafitis reivindicatius que hem recollit, perquè informen de quines són les seves problemàtiques més urgents.                                

En aquesta exposició teniu una mostra del que ens diuen els barris de la nostra ciutat, de quines són les seves mancances, les seves grans lluites, la seva gent…

MIREU-LOS, LES VEUS I LES LLUITES NO S’ATUREN!!!!

Podeu veure més fotografies exposades al centre clicant aquí.

Share