LES VEUS DELS BARRIS (II)

ELS REPORTATGES FOTOPERIODÍSTICS SOBRE ELS BARRIS DE LA CIUTAT DE BARCELONA

Els estudiants de Sociologia de 1r de Batxillerat de l’Institut Fort Pius estem treballant diverses temàtiques sociològiques, partint de la coneguda frase de l‘activista feminista Kate Millet: “Allò personal és polític”: lema que ens permet analitzar la  societat, ja que evidencia el fet que tot allò que és personal i privat és un problema que ens afecta a tots i totes.

Després de la prèvia recollida de graffitis que denuncien les opressions de la nostra ciutat, hem triat les sis problemàtiques que més ens han interessat i ens hem posat a treballar amb l’objectiu de realitzar un reportatge fotoperiodístic del conflicte escollit.

Fer un reportatge fotoperiodístic consisteix a endinsar-nos completament en el tema, sent capaços de donar veu a aquelles problemàtiques més urgents, desocultant així aquells conflictes socials “íntims” i portant-los a la llum per poder discutir-los públicament i tenir l’opotunitat de solucionar-los.

A través d’un codi QR incorporat al final del treball, podreu veure les entrevistes a partir de les quals s’han elaborat els reportatges.

Esperem que el nostre projecte us interessi, perquè pensem que la lluita per fer un món millor, sense desigualtats ni prejudicis no és una feina que s’atura i que té final!

Share

Tags: