JOVES MÚSICS DE ZIMBABWE AL FORT PIUS

Guanyador del Festival Interregional (IRF) 2010 de Music Crossroads, Club Shanga és un vibrant septet originari de Zimbabwe, que interpreta una enèrgica mescla de música afrocèntrica embolcallada en veus melòdiques femenines. El grup la denomina Afro Shangara, ja que deriva d’un estil musical tradicional procedent de la seva regió i que també va inspirar el nom de la banda: el shangara.

La interpretació contemporània del grup destil·la un so zimbabwenc diferent: ritmes ballables interpretats amb instruments moderns i tradicionals, veus fortes i un polsant directe.

“És l’esperit de la cançó que ens ajunta; vinga, ballem els ritmes africans: Shanga!”, canten en un dels seus temes. Les cançons de Club Shanga estan interpretades fonamentalment en shona i a través de la seva música, la banda també expressa la seva devoció per les seves tradicions ètniques, mentre promou valors culturals africans i aborda en les seves lletres problemes socials com el VIH/sida.

Format el 2007 a Marondera, al cor de la província zimbabwenca de Mashonaland East, el grup va aconseguir una plaça en l’IRF 2009 de Music Crossroads, que va tenir lloc a Zàmbia. Van superar el no haver quedat en primer lloc, assajant dur per cohesionar al grup i millorar el seu directe. En el seu segon intent, el juliol del 2010, Club Shanga va triomfar a Tanzània, on es va proclamar vencedor del Festival Interregional Music Crossroads!

Després de prendre impuls, el grup es va fer dos mesos després amb el primer premi en el Chibuku Road to Fame de Zimbabwe, un important programa que busca nous talents musicals.

Club Shanga és un jove grup entusiasta i talentós, format per cinc artistes masculins i dues de femenines: Farai Baramasimbe (cantant), Trust Matombo (teclats), Musa Maruva (guitarra), Vongai Makonde (bateria), Aggabu T. Nyabinde (baix), Georginah Mutenda (veus i percussions) i Perseverance Mataranyika (veus i percussions).

La banda rebrà una intensiva preparació professional per a la seva Gira Europea, que tindrà lloc de maig a juliol de 2011.

El proper dijous 19 de maig Club Shanga farà 3 tallers a l’Institut Fort Pius. Hi participaran tots els alumnes de primer d’ESO.

Video del Club Shanga actuant en directe a Tanzania.

Share

Tags: