Festa de la Música: Santa Cecília al Fort Pienc

Com ja és habitual en aquestes dates, avui dilluns 22 de novembre, per celebrar el dia de Santa Cecília, el CEIP Fort Pienc ha convidat a la CORAL i l’ORQUESTRA del Fort Pius al seu centre, on els nostres músics a part de fer el concert, han explicat als nens i nenes les característiques més rellevants dels seus instruments.
El concert ha tingut molt bona acollida per part del públic menut, que s’ho ha passat molt bé i ha aplaudit tot el repertori de la coral i l’orquestra.

Aquest curs la CORAL DEL FORT PIUS està formada pels alumnes que tenen moltes ganes de cantar, i també pels alumnes de l’AULA D’ACOLLIDA. La música, i en aquest cas el cant és una excel·lent manera d’aprendre català i d’integrar-se a l’Institut per tots els nouvinguts.

CURIOSITAT: … “Explica la història que Santa Cecília va néixer el S.III i pertanyia a una família pagana de la societat romana, es va convertir al cristianisme i va ser acusada de professar la religió cristiana i condemnada a mort. Diu la tradició que primer van intentar ofegar-la i al no aconseguir-ho la van decapitar. Va ser considerada santa i es va inscriure la seva història al “llibre d’Actes”. Ens remuntem al s.V d.c, on comença la confusió. En una de les traduccions es va fer una mala transcripció: “Morte Cadendentibus Organus” (va morir amb els òrgans cremats) es va traduir per “Morte Cantantibus Organus”( va morir cantant a l’orgue). Així que la frase va quedar de la següent manera: “… mentre tocava l’orgue, Cecília cantava salms al Senyor…”. Els peregrins van associar Santa Cecília amb la música i cap al segle XVI va ser proclamada Patrona de la Música i dels Músics!!!”

Si voleu veure més fotos del concert cliqueu facebook o també picasa.

Si voleu veure un vídeo premeu aquí.

Els alumnes del CEIP ens han fet un petit obsequi. Tots els punts de llibre eren molt bonics i originals. Aquí n’hi ha un:

A l’escola Fort Pienc també han penjat la notícia i més fotos!

Share

Tags: , , ,