FESTA DE LA MÚSICA: SANTA CECÍLIA AL FORT PIENC 2011

Com cada any en aquestes dates, el dilluns 21 de novembre, per celebrar el dia de Santa Cecília, el CEIP Fort Pienc ha convidat a la CORAL i l’ORQUESTRA del Fort Pius al seu centre, on els nostres músics a part de fer el concert, han explicat als nens i nenes les característiques més rellevants dels seus instruments.
Per començar l’ORQUESTRA DE L’INSTITUT FORT PIUS ha interpretat una Sarabanda de Händel i el tema principal de la pel.lícula Titànic.

A continuació hem mostrat als alumnes els diferents instruments que tenim: violí, viola (amb la col.laboració la professora de música del Ceip FORT PIENC), violoncel, saxo, trompa, guitarres, flautes de bec i piano. Els nens han tingut la oportunitat de veure i escoltar aquests instruments per separat.

Per acabar la CORAL ha cantat dues cançons en català: Bigoti vermell (Anna Roig) i Jennifer (Els Catarres).

El concert ha tingut molt bona acollida per part del públic menut, que s’ho ha passat molt bé i ha aplaudit tot el repertori de la CORAL i l’ORQUESTRA.

Al final del concert hem anat tots cap al menjador on el CEIP FORT PIENC ens ha ofert esmorzar. Moltes gràcies!

CURIOSITAT: … “Explica la història que Santa Cecília va néixer el S.III i pertanyia a una família pagana de la societat romana, es va convertir al cristianisme i va ser acusada de professar la religió cristiana i condemnada a mort. Diu la tradició que primer van intentar ofegar-la i al no aconseguir-ho la van decapitar. Va ser considerada santa i es va inscriure la seva història al “llibre d’Actes”. Ens remuntem al s.V d.c, on comença la confusió. En una de les traduccions es va fer una mala transcripció: “Morte Cadendentibus Organus” (va morir amb els òrgans cremats) es va traduir per “Morte Cantantibus Organus”( va morir cantant a l’orgue). Així que la frase va quedar de la següent manera: “… mentre tocava l’orgue, Cecília cantava salms al Senyor…”. Els peregrins van associar Santa Cecília amb la música i cap al segle XVI va ser proclamada Patrona de la Música i dels Músics!!!”

Si voleu veure fotos del concert cliqueu FACEBOOK o també PICASSA.

Aquí vídeo de You tube

Share