Fem química al laboratori

El passat dia 18 de gener els alumnes de química de segon de Batxillerat varen anar a fer pràctiques al laboratori de la facultat de Química de la Universitat de Barcelona.

En total en varen fer quatre, la primera, “Il·luminen l’escena del crim”, tractava de descobrir restes de sang, mitjançant reaccions químiques, en l’escenari d’un hipotètic crim.  En la segona “El racó del fred” varen treballar amb diòxid de carboni sòlid i nitrogen líquid per tal de poder congelar diferents objectes a molt baixa temperatura. La tercera anomenada “Identifiquem analgèsics” es van identificar, utilitzant la tècnica de la cromatografia, diferents principis actius d’un analgèsic determinat. Per acabar es va fer una quarta pràctica “Posa’t les piles” on es va fer una electròlisi aconseguint depositar coure en un dels elèctrodes.
Aquesta activitat resulta interessant també per tal que els alumnes es familiaritzin i puguin treballar, encara que una estona, en un laboratori universitari. Durant tot el matí els alumnes varen ser tutorizats per personal docent de la pròpia Facultat de Química de la U.B.
Share