EL NOSTRE HORT ESCOLAR AGROECOLÒGIC

El nou hort de l’institut s’ha acabat d’instal·lar al terrat. Ha estat la culminació del nostre primer projecte anual dins la Xarxa Barcelona Escoles+Sostenibles, en el qual hi han participat, amb el professorat implicat, bona part dels alumnes del centre, i s’ha comptat amb la col·laboració de famílies i veïns de l’Hort comunitari del barri de Fort Pienc. L’hort està fet amb jardineres construïdes amb fusta de palets recuperats, a més de diferents tipus de recipients reutilitzats; el substrat s’ha comprat amb l’ajut econòmic d’Escoles+Sostenibles, el compost, que hem barrejat amb el substrat, ens el va donar aquesta entitat a principi de curs; una part del planter correspon a les plantes cedides per Escoles+Sostenibles, i una altra a la gentilesa del viver “El huerto del Abuelo”, a través del seu “Proyecto huerto” de foment de creació d’horts escolars: http://www.elhuertodelabuelo.es/blog/proyecto-huerto/.

Comptem també amb un compostador del programa “Compostem i aprenem” d’Escoles+Sostenibles, d’on obtindrem el compost orgànic.

L’hort és un recurs pedagògic que permet desenvolupar totes les competències bàsiques, treballar continguts relacionats amb l’alimentació (origen dels aliments, sobirania alimentària, salut alimentària), els cicles vitals de les plantes, també a aprendre a cuidar, esperar i respectar els cultius, afavoreix l’apreciació de biodiversitat, fomenta el treball en grup i la col·laboració de les famílies; i permet realitzar activitats tranquil·les a l’aire lliure que aporten benestar físic i psicològic. Estem molt contents d’haver fet realitat, entre tots, el nostre nou hort, i amb moltes ganes de treure’n el màxim profit en tots els sentits. Podeu veure el vídeo al nostre blog: http://mediambientfortpius.blogspot.com.es/2017/04/hem-estrenat-el-nou-hort.html

HORT7HORT1HORT3HORT8HORT2HORT5

Share