CONCURS JOVES I MOBILITAT / RACC

Dilluns dia 17 de juny es va celebrar l’acte final de la 12a edició del concurs “Joves i mobilitat en el que es van premiar als finalistes i guanyadors del concurs. L’acte va comptar amb el conseller d’Interior, Miquel Buch; el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau i el president del Racc Josep Mateu. El nostre institut va guanyar el concurs en la modalitat “Projecte de Millora“, amb el treball  Mobilefreezing a càrrec d’alumnes de 3r d’ESO a la matèria de Tecnologia.

El projecte de millora de la vialitat presentat per l’equip del Fort Pius, format pel Roger Merino, Nil Abbas, Emilio Juan, Jan Blesa i tutoritzat per la professora de tecnologia Zulema Josa, consisteix en el disseny d’una APP per a menors de 18 anys que bloqueja la interacció amb el mòbil quan estem en moviment  i fins a 30km/h, que és el límit de velocitat per a bicicletes a la ciutat. Si volem contestar missatges, mirar Instagram o qualsevol altra interacció amb el mòbil que requereixi tenir els ulls a la pantalla, haurem d’aturar-nos perquè l’ús quedi desbloquejat.

I és que educar la força de voluntat de vegades necessita una ajuda. MOBILE FREEZING et recorda que mirar la pantalla mentre circules pel carrer et fa tant vulnerable com perillós o perillosa.


D’esquerra a dreta: Miquel Buch, Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Roger Merino Güell, Nil Abbas Rovira, Emilio Juan Muniente, Jan Blesa Daurella i Joan Grivé, presentador de l’acte.
Share

Tags: ,