Benvinguda

Benvinguts a la pàgina del Departament de Llengües Clàssiques de l’institut Fort Pius.
Acabem d’encetar un nou curs amb tota la il·lusió i l’empenta de sempre per fer arribar als alumnes de les nostres matèries el tresor que s’hi amaga. El coneixement de les llengües clàssiques, el llatí i el grec, i tota la cultura i visió del món que aporten, són, sens dubte, una eina formidable per a la formació en profunditat dels nostres alumnes.
En aquest curs 2010-11 fem classe a l’ESO (a 2n amb Mitologia i a 3r amb Cultura de Grècia i Roma, que imparteix en Ferran Piñeiro, professor de religió, i a 4t amb Introducció al Llatí, que dóna Xavier Biosca, professor de grec) i també a 1r i 2n de Batxillerat on impartim Llatí i Grec, a càrrec de Xavier Biosca.
Com en anys anteriors duem a terme activitats relacionades amb les nostres matèries fora del centre. La més propera serà el 26 d’octubre: es tracta d’una visita guiada de 3 hores al Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona (MUHBA) que ressegueix els espais més rellevants de l’empremta romana a Barcelona, des de la Plaça de la Vila de Madrid, on es conserven alguns momnuments funeraris, fins al subsòl del Museu, per tal de resseguir alguns carrers de Barcino i les seves indústries. Hi aniran tots els alumnes de Batxillerat.
D’altra banda, i tal com vam fer el curs passat per tal de reforçar el coneixement de la matèria de grec, visitant Atenes, Micenes i Epidaure, volem anar al cor de l’Imperi Romà i per això està prevista una sortida de 5 dies al mes de febrer que ens durà a Roma.

Share