23a SETMANA DE LA CIÈNCIA

Del 9 al 18 de novembre se celebrarà a Catalunya la 23a Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al vostre abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

LES ACTIVITATS que l’INS FORT PIUS farà en el marc de la Setmana de la Ciència seran les següents:

  • TARDA DE CIÈNCIA: Es tracta de tallers adreçats a l’alumnat de 1r d’ESO realitzats als laboratoris i tallers de l’institut, coordinats per l’alumnat de la matèria de BIOLOGIA i de FÍSICA i QUÍMICA de 4t d’ESO.
  • SORTIDA DE L’ALUMNAT DE 1r DE Batxillerat a fer una ruta d’Història de la Ciència per Barcelona, a càrrec d’historiadors de la ciència.
  • CONFERÈNCIA per a l’alumnat de 3r d’ESO a càrrec de la Dra. Judit Subirana, de la UOC, amb el títol EL MEU AVI TÉ ALZHEIMER. I JO QUÈ PUC FER?”
  • TAULA RODONA AMB JOVES INVESTIGADORS i alumnat de 2n de Batxillerat sobre l’estat de la Recerca a Catalunya, la seva qualitat, la manera de treballar, les oportunitats per als joves científics…
  • CONFERÈNCIA “QUÈ ÉS LA TENSIOACTIVITAT i PER QUÈ SERVEIX?” a càrrec del Dr. Jordi Esquena a l’Institut de Química Avançada al CSIC per a l’alumnat de 4t d’ESO.
  • TALLER DE COETS D’AIGUA per a l’alumnat de 2n d’ESO, realitzat a l’institut.
  • TALLER DE TARONGES QUE SUREN i S’ENFONSEN per a l’alumnat de 2n d’ESO, realitzat a l’institut.

sc18

Share