20a SETMANA DE LA CIÈNCIA

Del 13 al 22 de novembre se celebrarà a Catalunya la 20a Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori. Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics… tot un ventall de possibilitats al vostre abast.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són la llum i els sòls amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l’Any Internacional dels Sòls.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Les activitats que el nostre INSTITUT farà en aquest marc de la Setmana de la Ciència seran les següents:

VISITA al Centre d’investigació i desenvolupament (CID) del CSIC per fer un TALLER de tensioactivitat i les seves aplicacions quotidianes per a l’alumnat de 2n d’ESO.

TARDA DE CIÈNCIA: Es tracta de tallers adreçats a l’alumnat de 1r d’ESO realitzats als laboratoris i tallers de l’institut.

SORTIDA AL DELTA DEL LLOBREGAT amb els alumnes de 1r d’ESO per estudiar els ecosistemes litorals.

SORTIDA DE L’ALUMNAT DE 1r DE BATXILLERAT a l’Institut de Química Avançada de Catalunya, a la conferència impartida pel Dr Ramon Eritja (IQAC-CSIC) sobre l’impacte que ha tingut el coneixement de l’estructura de l’ADN en la nostra vida quotidiana.

CONFERÈNCIA per a l’alumnat de 4t d’ESO a càrrec de Juan Valcárcel, amb el títol LO QUE QUEDA POR DESCUBRIR DE NUESTROS GENOMAS.

TAULA RODONA AMB JOVES INVESTIGADORS i alumnat de 2n de Batxillerat sobre l’estat de la Recerca a Catalunya, la seva qualitat, la manera de treballar, les oportunitats per als joves científics…

BIO-TRIVIAL: Joc de preguntes elaborat per alumnes de 3r.

TALLER en 3D: fem les nostres pròpies ulleres en 3D per visualitzar imatges.

LES CÈL·LULES S’ESCAMPEN PER L’INSTITUT: Exposició de maquetes al hall del centre.

TALLER DE COETS D’AIGUA per a l’alumnat de 2n d’ESO, realitzat a l’institut.

TALLERS a l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC) per a l’alumnat de 3r d’ESO: “Terra de volcans”; “Història climàtica de la terra vista per un forat”; “Explorem el subsòl amb sondes geofísiques”; “Com s’investigua als laboratoris de Ciències de la Terra”; “Com s’enregistren els sismogrames”

 

Share